Znanje je zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika.

Na začetku šolskega leta se mentorji osnovnih šol na območju Krajinskega parka Goričko dogovorimo o oblikah sodelovanja in krepitvi medsebojnih odnosov z JZ KP Goričko.

V Javnem zavodu Krajinski park Goričko del aktivnosti namenjajo ozaveščanju in izobraževanju osnovnošolcev o naravni in kulturni dediščini v Krajinskem parku Goričko ter o zavarovanih območjih narave v  Sloveniji.  V šolskem letu 2022/23 so razpisali:

* 9. Mednarodni natečaj v ustvarjanju, (samo za OŠ na Goričkem): (2.– 9. razred), razpis januar 2023,

* 6. Spoznavanje naravnih parkov Slovenije: (5. – 7. razred),

* 10. Kviz o naravi in človeku: (7. – 9. razred), razpis oktober 2022

* 2. Literarni natečaj Skrivnostni prebivalci Goričkega: (2. – 9. razred), razpis marec 2023,

* 15. Fotografski natečaj Krajinskega parka Goričko, razpis november 2022.

O naravi se največ naučimo med raziskovanjem le-te. Mlajše in starejše raziskovalce vabijo, da se jim pridružijo pri opazovanju in raziskovanju zanimivosti, ki jih skriva pestra narava in krajina Goričkega. Učence v nižjih razredih vabijo, da razmišljajo in svoja opažanja upodobijo v ustvarjalnem natečaju.

Starejše šolarje vabijo k sodelovanju pri raziskovanju Naravnih parkov Slovenije ali Krajinskega parka Goričko. Oboje prispeva k poglobitvi znanja o vsem živem. Pozitiven odnos do narave in naravi prijazen način bivanja je cilj, ki ga nagovarjajo v nalogah in izzivih, ki jih učenci rešujejo čez celo šolsko leto.

Uspešno ustvarjanje želim.

S. Škodnik, koordinatorka

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)